Pre štrajk nebude v utorok hodinu premávať MHD

09.08.2011 Prešov

Prešov 8. augusta (TASR) – Zamestnanci Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP), ktorí na utorok (9.8.) ohlásili trojhodinový ostrý štrajk, skrátili jeho trvanie na hodinu. TASR to oznámil po zasadnutí štrajkového výboru predseda Základnej organizácie Integrovaného odborového zväzu pri DPMP Milan Gáll.

Odborový predák spresnil, že výstražný štrajk bude trvať od 8. do 9. hodiny, keď by autobusy a trolejbusy mestskej hromadnej dopravy mali stáť na koncových zastávkach. Tie, ktoré budú v tom čase na trase, dôjdu s cestujúcimi až na konečnú zastávku.

\"Zostávame naďalej v štrajkovej pohotovosti, pretože návrhy, ktoré sme dnes dostali od pána primátora, sú závislé od rozhodnutia mestského zastupiteľstva a to bude 10. augusta,\" doplnil Gáll a pripomenul, že po prijatí rozpočtových opatrení budú pokračovať v rokovaniach s vedením DPMP.

Informácie o výstražnom štrajku a jeho trvaní by mali cestujúci nájsť vylepené na vozidlách MHD a na niektorých frekventovaných zastávkach.

Štrajkovú pohotovosť vyhlásili odbory a zamestnanci DPMP v pondelok 1. augusta. Ako dôvod uviedli to, že sa od jesene minulého roka nepodarilo kolektívne vyjednať 10-percentné zvýšenie tarifných miezd a zachovanie niektorých zamestnaneckých výhod. DPMP sa po zvýšení cien pohonných látok, DPH, krátení rozpočtu a viazaní prostriedkov z mestského rozpočtu, dostal do zlej finančnej situácie.
 

Vyberte región